category header background

Boekenkasten op maat

Stel uw individuele boekenkast samen in onze online configurator of laat u inspireren door geselecteerde ontwerpen.

ic_service_woodsample

11 soorten massief hout en
6 extra materialen

ic_service_ruler

Tot 6 meter breed
en 3 meter hoog

"Met onze boekenkasten kunt u uw boekencollectie perfect presenteren. "We produceren geheel op maat en naar uw specifieke wensen."

tim-round

Tim Ehling
Oprichter

Ontdek onze prefab boekenkasten

Laat u zich inspireren door de boekenkasten die we voor onze klanten hebben gemaakt

Top beoordelingen van meer dan 35.000 klanten

Bij Pickawood België investeren we veel tijd en werk in het verbeteren van onze klantenservice en onze productieprocessen. Het resultaat is een serie hoogwaardige producten waar al meer dan 35.000 klanten blij mee zijn. Dit spiegelt zich weer in onze zeer goede recensies op verschillende portalen. Hier kunt u lezen hoe onze klanten over ons en hun meubels denken.

Verdere diensten

Upload een schets
Upload een schets

Upload een afbeelding van uw ontwerpidee en ontvang een gratis offerte

Verzending
Verzending

Efficiënte levering in heel Europa

Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen

Betaling
Betaling

Veilige betalingsmogelijkheden zoals Paypal, AmazonPay, Creditcard en meer.

Speciale verzoeken
Speciale verzoeken

Wij bieden oplossingen op maat voor (bijna) elk verzoek

Meet + Pas garantie
Meet + Pas garantie

Elke bestelling is beveiligd tegen meetfouten.

Boekenkasten op maat

Ontwerp uw eigen boekenkast online bij Pickawood België. In onze online configurator kunt u kasten op maat voor uw boeken ontwerpen naar uw persoonlijke wensen. Naast boekenkasten vindt u in onze exclusieve collectie ook kasten, dressoirs, tafels en nog veel meer. Onze getalenteerde interieurontwerpers hebben een serie ontwerpen gecreëerd, die u verder kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften. Laat u inspireren door onze hoogwaardige meubels en begin vandaag nog met het plannen van uw product.

Ontwerp uw boekenkast op maat

De 3 eenvoudige stappen

Selecteer de afmetingen

U kunt uw boekenkast op maat ontwerpen tot een breedte van 6 meter en een hoogte van 3 meter.

Kies het materiaal

Kies uw favoriete materiaal voor de boekenkast uit 11 soorten massief hout en 6 extra hoogwaardige materialen.

Ontwerp de vakken en fronten

U kunt elk vak voor uw boekenkast met deuren en laden ontwerpen voordat u uw bestelling afrondt.

Onze populaire aanpasbare boekenkasten

Ontdek meer open kasten

Boekenkasten op maat: het gedroomde meubel om uw boeken in op te bergen

Houdt u van lezen maar heeft u moeite om al uw boeken een plaats te geven? Dan heeft u een boekenkast op maat nodig die is ontworpen volgens uw individuele behoeften. Dit is precies waar wij om de hoek komen kijken en met Pickawood België bieden wij u de mogelijkheid om meubels op maat te maken. Met onze 3D configurator kunt u de grootte van uw individuele boekenkast bepalen en ook een groot aantal andere gespecialiseerde kenmerken. Eenvoudiger kan niet. In de eerste stap selecteert u de grootte van uw boekenkast en vertelt u ons hoeveel vakken u nodig hebt. Vervolgens kunt u extra functies voor uw product kiezen. Zelfs een ingebouwde boekenkast die uw deurkozijn omlijnt of individuele wensen zoals glazen deuren of kabeluitgangen zijn voor ons geen probleem. Tot slot kunt u kiezen uit ons diverse assortiment hoogwaardige materialen voor een opvallende afwerking. U kunt ook een van onze kant-en-klare boekenkasten kopen als u liever geen gebruik maakt van onze dynamische configurators. Bij Pickawood België vindt u een enorme keuze aan opties, bijvoorbeeld houten en wandkasten, ruimteverdelers of een complete boekenkast.

Onze boekenkasten zijn uniek en onze ervaren timmerlieden gebruiken uitsluitend hoogwaardige houtsoorten uit duurzame bosbouw, zoals elzenhout, essenhout en eikenhout. U kunt ook profiteren van ons gratis en uitgebreid advies. Als u niet zeker weet welke boekenkast het beste in uw woonkamer past, adviseren wij u graag in detail met onze gratis één-op-één gesprekken.

Overtuig uzelf van de combinatie van design en functionaliteit in onze op maat gemaakte boekenkasten. Uw op maat gemaakte meubels zijn zeer veelzijdig en zien er zowel in de hal als in de woonkamer of studeerkamer fantastisch uit. Onze kasten bieden u veel ruimte om uw boeken en andere voorwerpen comfortabel op te bergen. Als een klassieke boekenkast te gewoon is voor u, wilt u misschien een gelaagde open kast voor uw boeken? Voor meer flexibiliteit met de open kasten hebt u de mogelijkheid om een bevestigingsstrip aan uw boekenkast toe te voegen. Zo kunt u flexibel zijn met uw open kast en deze later aanpassen. En zodat uw nieuwe mooie meubel op maat ook direct tegen de muur kan staan, integreren wij op verzoek graag een plintuitsparing. Neem vandaag nog contact met ons op om uw plannen te bespreken en wij helpen u om uw visie tot leven te brengen.

Hoe diep moet een boekenkast zijn?

Een standaard paperback boek heeft een diepte van 12 cm, een naslagwerk is meestal 17 cm diep en een DIN A4 boek is 21 cm diep. Hier bij Pickawood België raden wij u aan om open kasten voor boeken 2 cm dieper te maken. Als u uw open kast wilt uitrusten met een achterwand of deuren, raden wij u aan uw open kast in elk geval 2 cm dieper te plannen.

Wanneer moet een boekenkast op maat aan de muur worden bevestigd?

Bij Pickawood België raden wij u aan uw kast altijd aan de muur te bevestigen. Wij voegen bij uw bestelling de juiste beugels bij.

Welke houtsoorten zijn bijzonder veerkrachtig?

Zowel onze massieve houtsoorten als ons multiplex zijn bijzonder veerkrachtige materialen en daarom bijzonder geschikt voor uw op maat gemaakte boekenkast. U kunt de stabiliteit en het draagvermogen van een boekenkast ook verbeteren door de kolommen of open kasten zo smal mogelijk te plannen. Dit geldt ook voor wijnrekken, waar de afzonderlijke vakken ook veel gewicht moeten dragen.

Is het mogelijk een mix van materialen te gebruiken?

Een combinatie van materialen is mogelijk op enkele uitzonderingen na, zodat u niet hoeft te kiezen voor één materiaal voor uw boekenkast. U kunt in de configurator structuren en fronten in verschillende materialen plannen naargelang uw smaak. Een populaire combinatie van materialen is bijvoorbeeld een eikenhouten structuur en gelakte laden.

Vanaf welke hoogte en breedte moet een boekenkast worden ingedeeld?

Boven- en onderpanelen en staanders moeten worden verdeeld wanneer de volgende afmetingen worden overschreden: MDF/spaanplaat/fineer van echt hout: 272 cm, multiplex: 245 cm, massief hout: 300 cm. De verdeling is gebaseerd op de maximale paneelafmetingen die in de handel verkrijgbaar zijn. Bespreek met ons waar uw verdeling moet komen. Anders maken wij een verdeling die gunstig is voor de constructie.

Hoe versier ik een boekenkast?

Er zijn verschillende manieren om uw boeken op uw kast te rangschikken. U kunt de boeken bijvoorbeeld op kleur sorteren, dat is rustgevend voor het oog. Als u de opstelling liever eenvoudig houdt, kunt u de boeken op uw kast zetten met de rug naar de muur. U kunt de indeling en volgorde ook verdelen door enkele boeken verticaal en horizontaal in uw boekenkast te plaatsen. Naast boeken kunnen ook decoratieve elementen zoals beeldjes, vazen of kleine planten op een kast worden geplaatst. Dankzij onze kleurkeuzes kan uw boekenkast bij uw kamer passen.

Wat zijn voorgeconfigureerde producten?

Dit zijn configuraties van open kasten en sideboards die u kunt toevoegen aan uw winkelmandje zoals afgebeeld en gespecificeerd op onze website of die u kunt gebruiken als inspiratie bij het plannen van uw meubels. U heeft de mogelijkheid om de producten aan uw wensen aan te passen in onze gebruiksvriendelijke online configurator. Mocht u vragen hebben over onze voorgeconfigureerde producten, dan staat ons team van gespecialiseerde meubeladviseurs u graag te woord.

Hoe smal kan ik een boekenkast plannen?

De kleinste breedte in onze configurator is 30 cm. Als u een smalle maar hoge kast plant, raden wij u sterk aan de kast aan de muur te bevestigen.

In welke kleuren kan ik een boekenkast van Pickawood België bestellen?

De meest bestelde kleur voor onze boekenkasten is wit. Daarom bieden wij verschillende witte coatings en lakken aan. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen uit vele andere kleuren en massieve houtsoorten.

Kan ik een boekenkast aan de muur bevestigen?

Als u een boekenkast zonder sokkel plant, kunt u in de laatste stap van onze configurator de optie wandophanging selecteren. In dat geval wordt in elk verticaal paneel een muurbeugel met een draagvermogen van 60 kg per paneel ingebouwd. Let op het totale draagvermogen en zorg ervoor dat uw open kast aan een stevige muur wordt bevestigd.

Vragen? Neem contact met ons op.