3D boekenkast en open kast configurator

Eenvoudige stappen naar de perfecte open kast

Bepaal de buitenafmetingen

Selecteer de buitenafmetingen van uw open kast, tot op de centimeter nauwkeurig. Stel een kasthoogte in tussen 30 cm en 300 cm en een kastbreedte tussen 30 cm en 600 cm. Kies een kastdiepte tussen 15 cm en 60 cm.

Let op: Bij de constructie worden de bovenste en onderste kastpanelen gedeeld als de volgende afmetingen worden overschreden: Massief hout = 300 cm, MDF/echt houtfineer = 275 cm, Multiplex = 245 cm, Premium decor = 275 cm. Tijdens de productie verdelen wij de panelen op het meest praktische punt. Contacteer ons alstublieft indien u een specifiek verdeelpunt wenst.

Plant u een open kast voor een nis of wilt u het meubel tot aan het plafond plannen? Plan dan de volgende montageafstanden: 3 cm tot een kant en 3 cm tot het plafond. Meer informatie over de in acht te nemen montageafstanden vindt u onder Services & Help -> Correct meten.

Speciale wensen: Als u open kasten met speciale afmetingen of andere extra opties wenst, neem dan contact op met onze gespecialiseerde meubeladviseurs die u graag ondersteunen bij uw planning.

De materialen kiezen

U kunt de materialen met één klik selecteren. Wij bieden 12 soorten massief hout, gelakte of gecoate MDF-platen, fineer van echt hout, premium decor en multiplex. Wanneer u massief hout of een fineer van echt hout kiest, kunt u ook kiezen uit verschillende olie/vernis afwerkingen. Gelakt MDF kan worden geconfigureerd in meer dan 200 RAL-kleuren.

Meer informatie over onze materialen vindt u onder Diensten & Hulp -> Materiaal.

Specificeer de materiaaldikte

Bepaal de materiaaldikte voor uw open kast. Afhankelijk van het materiaal en de oppervlaktebehandeling bedraagt de materiaaldikte ca. 1,8 tot 2,0 cm of ca. 2,8 tot 3,0 cm. De door u gekozen buitenmaten blijven ongewijzigd.

Pas de basis aan

U kunt uw open kast met of zonder voet ontwerpen. Als u voor een sokkel kiest, kan deze worden gepland met een hoogte tussen 7 cm en 15 cm. Daarbij wordt de hoogte van de voet opgenomen in de totale afmetingen van uw open kast.

Tip: Voor stabiliteit raden wij aan een basis voor uw open kast toe te voegen, een achterwandpaneel (selecteer in stap 8 van de configurator) of kies een muurbevestiging om uw open kast aan de muur te bevestigen. Als u een plintuitsparing nodig hebt, kunt u deze ook selecteren in stap 8 van de configurator.

Selecteer de kolommen

Gebruik de schuifknop om het aantal kolommen voor uw open kast te plannen. In de 3D-weergave kan de hoogte en breedte van elke afzonderlijke kolom worden aangepast en bepaald.

Definieer de compartimenten

Gebruik de schuifknop om het aantal vakken in te stellen. In de 3D-weergave kunt u voor elke kolom het gewenste aantal vakken toevoegen. Hier kunnen ook de hoogte en breedte van de respectieve compartimenten worden aangepast.

Kies de deuren en laden

U kunt uw open kast voorzien van laden en verschillende soorten deuren door op het betreffende vak te klikken. Als u een deur over meerdere verticale vakken wilt plannen, selecteert u de gewenste vakken door de muis ingedrukt te houden. Onze deuren zijn standaard voorzien van onze push-to-open functie. Als alternatief kunt u kiezen uit 5 verschillende handgrepen in verschillende kleuren en afwerkingen. U kunt zowel het materiaal van de deuren of laden bepalen, als beslissen of uw fronten aan de binnenkant of aan de buitenkant worden gemonteerd.

Laden en deuren worden vervaardigd met een materiaaldikte van 2 cm. Bij opbouwfronten neemt de aangegeven diepte toe met 2 cm, terwijl de bruikbare diepte afneemt met 2 cm voor binnenin gemonteerde opties. Als de binnenfronten van massief hout zijn, passen wij 2 cm dikke stabilisatiestrips toe, die de bruikbare diepte met nog eens 2 cm verminderen. 

Als u voor uw open kast kiest voor een afwerking in massief hout, worden de laden vervaardigd uit multiplex, waarbij de ladefronten worden vervaardigd uit de door u gekozen massieve houtsoort. Als u voor uw meubels een van onze aanvullende materialen kiest (behalve massief hout of echt houtfineer), worden uw laden met een witte afwerking geproduceerd. Als een frontoptie niet kan worden gekozen, worden de vereiste afmetingen van de lade weergegeven wanneer u er met de muis overheen gaat.

Tip: U kunt kiezen voor fronten van een ander materiaal dan de structuur van de meubels. Een populaire optie is de combinatie van een massief houten structuur met MDF gelakte fronten.

Extra functies toevoegen

In de laatste stap van de configurator kunt u verschillende opties toevoegen aan uw op maat gemaakte open kast. Als u een flexibele indeling van de open kast wenst die later kan worden aangepast, kunt u een strip met bevestigingsgaten toevoegen. Of u kiest voor de optie "Kast zonder voet" om van uw open kast met één klik een hangende open kast te maken. Misschien wilt u uw open kast zelfs als kamerscherm gebruiken. Wilt u meer weten over de beschikbare extra opties, ga dan met uw muis over de info-icoontjes. 

Meer informatie over productdetails en speciale wensen vindt u hier. Onze gespecialiseerde meubeladviseurs helpen u graag bij het plannen van uw kast op maat.


Open kasten in detail

Verdeling van de borden

Om technische redenen moeten de bovenste of onderste planken en stijlen van deze afmetingen worden gescheiden: Massief hout: 300 cm, MDF/echt houtfineer: 275 cm, Multiplex: 245 cm, Premium decor: 275 cm. Als u wilt bepalen waar de verdeling moet worden gemaakt, neem dan contact met ons op.

Achterpanelen

Onze rugpanelen met groeven zijn gemaakt van 0,3 cm dikke HDF-platen. Wij bieden de rugpanelen aan in wit, grijs en zwart en voor specifieke materialen ook rugpanelen met echt houtfineer. De kast verliest ongeveer 1,9 cm aan diepte met een rugpaneel. Op verzoek kunnen wij ook massieve achterwanden leveren.

Handgrepen

U kunt kiezen uit vijf handgrepen in verschillende uitvoeringen. Als u deuren en laden zonder handgreep wilt plannen, kunt u kiezen voor de push-to-open oplossing.

Afmetingen van mappen & co.

Standaard afmetingen:
DIN-A4 map (BxHxD): 29.0 × 32.0 × 8.0 cm
CD hoes (BxHxD): 14.2 x 12.5 x 1.0 cm
Blu-Ray case (BxHxD): 13.5 x 17.0 x 1.4 cm
DVD behuizing (BxHxD): 13.5 x 19.0 x 1.5 cm

Roomdividers

Bij de optie roomdivider vervaardigen wij de voet (indien geselecteerd) aan beide zijden. Bovendien worden alle deuren 1:1 gespiegeld, zodat u het vak aan beide zijden kunt gebruiken. Als u een ruimteverdeler met laden hebt gepland, wordt de achterkant vervaardigd in dezelfde look als het ladefront. Om veiligheidsredenen raden wij aan de roomdivider aan een muur te bevestigen.

Uitsparingen voor plinten

Als de open kast op maat tegen een muur met plinten wordt geplaatst, kunt u een uitsparing plannen. De uitsparing voor de plint kan maximaal even hoog zijn als de plint.

Hoogteaanpassingen

U kunt oneffenheden in uw vloer tot 1,8 cm compenseren met behulp van een flexibele hoogteverstelling, zodat uw aangepaste meubels recht kunnen worden uitgelijnd. Dit verhoogt de totale hoogte van de open kast met 0,55 cm.

Kabelkanalen & uitsparingen

Op verzoek maken wij graag kabeldoorvoeren, kabelgoten en uitsparingen voor uw multimedia meubels. U heeft de mogelijkheid om deze uitgangen open te houden of af te dekken met een afdekklep. U kunt de gewenste uitsparingen direct in de winkelwagen aangeven. Wij sturen u dan direct een passende offerte.

Strip met bevestigingsgaten

Kiest u voor een open kast met montagegaten, dan vervalt de indeling van de open kast. U kunt de open kasten dan in elke gewenste hoogte indelen met tussenruimten van 3,2 cm. Door u geplande deuren of laden worden op de aangegeven hoogte bevestigd. Als u een open kast zonder fronten wilt, wordt omwille van de stabiliteit één horizontale vakkenrij (twee vakkenrijen voor open kasten hoger dan twee meter) vastgezet.


Op maat gemaakte meubels

Bent u op zoek naar een geheel eigen ontwerp? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij hebben al talrijke speciale constructies voor onze klanten uitgevoerd. U kunt uw kast op maat bijvoorbeeld ook als deurombouw plannen. Ook diepteverschillen zijn probleemloos mogelijk. Wij adviseren u graag gratis en vrijblijvend over uw ontwerp op maat.

Uw schets uploaden

Als u in de planningsfase al een eerste tekening heeft gemaakt, kunt u deze aan ons toesturen. De medewerkers van de afdeling inrichting maken graag een offerte op basis van uw specificaties. Schetsen en foto's kunt u hier uploaden.


Werkt u als binnenhuisarchitect?

Wij bieden uw ontwerp aan als 3D-bestand (gITF) voor alle gangbare planningsprogramma's. Klik op onderstaande knop om het downloaden te starten.

De configurator wordt geladen...