category header background

Keukenkasten op maat

Ontdek onze kasten voor uw keuken of ontwerp uw eigen kast met onze online configurator.

ic_service_montage

Gemakkelijk te
monteren

ic_service_ruler

Nauwkeurige metingen
en precisie

"Plan een kast die perfect in uw keuken past. Maak gebruik van onze online design configurator of laat u zich adviseren door ons team van experts."

tim-round

Tim Ehling
Oprichter

Ontdek onze spannende reeks open kasten voor de keuken

Keukenkasten die we voor onze klanten hebben gemaakt

Top beoordelingen voor onze open kasten

Al meer dan 35.000 klanten hebben hun vertrouwen gesteld in onze uitstekende diensten en spannende producten op maat. Wij nodigen u uit te lezen hoe onze trouwe klanten ons beoordelen om een indruk te krijgen van onze vertrouwde kwaliteit.

Verdere diensten

Upload een schets
Upload een schets

Upload een afbeelding van uw ontwerpidee en ontvang een gratis offerte

Verzending
Verzending

Efficiënte levering in heel Europa

Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen

Betaling
Betaling

Veilige betalingsmogelijkheden zoals Paypal, AmazonPay, Creditcard en meer.

Speciale verzoeken
Speciale verzoeken

Wij bieden oplossingen op maat voor (bijna) elk verzoek

Meet + Pas garantie
Meet + Pas garantie

Elke bestelling is beveiligd tegen meetfouten.

Keukenkasten op maat

Ontwerp uw op maat gemaakte keukenkasten moeiteloos met Pickawood België. Onze innovatieve online configurator biedt u gebruiksvriendelijke ontwerptools waarmee u een keukenkast geheel naar uw eigen individuele wensen kunt creëren. Naast op maat gemaakte kasten voor uw keuken, biedt onze veelzijdige meubelcollectie ook een scala aan kasten, dressoirs, tafels en nog veel meer. Laat u inspireren door onze eersteklas meubels en begin vandaag nog aan uw eigen ontwerp.

Ontwerp uw keukenkast op maat

De 3 eenvoudige stappen

Bepaal de afmetingen

U kunt uw keukenkasten op maat ontwerpen met afmetingen tot 3 meter hoog en 6 meter breed.

Vakken en deuren toevoegen

Om uw vaatwerk en keukengerei te beschermen tegen beschadiging en stof, kunt u uw open kasten voorzien van fronten met verschillende openingsmogelijkheden.

Voltooi uw bestelling

Wanneer u tevreden bent met uw planning, voegt u gewoon uw unieke keukenkast toe aan de winkelwagen en bestelt u met de betalingsmethode van uw voorkeur.

Onze populaire keukenkasten

Ontdek meer open kasten

Pickawood België: keukenkasten op maat

Nu sterrenkoks en voedselprogramma's populairder worden dan ooit, is het geen wonder dat het bezit van de meest geavanceerde keukenapparatuur en hardware ook steeds belangrijker wordt. De keuken wordt beschouwd als een ontmoetingsplaats, niet alleen om te koken maar ook om te eten, te entertainen en te socialiseren. Naast hoogwaardige elektrische apparaten zoals fornuizen, ovens, koelkasten en vaatwassers, is er ook veel vraag naar de inbouwkeuken met goed bereikbare open kasten. In grote keukens is er oneindig veel ruimte voor luxueuze ontwerpen en een inrichting die zowel elegant als praktisch is. In kleinere ruimtes is de behoefte aan optimale opslag en organisatie groot.

Gelukkig kunnen wij bij Pickawood België, ongeacht de grootte van uw ruimte, helpen bij het plannen van een op maat gemaakte keukenkast die aan uw behoeften voldoet en voor u persoonlijk is!

De meeste moderne keukens zijn ontworpen volgens veeleisende en ergonomische eisen. Ze bevatten keukenkasten, brede werkoppervlakken, kookeilanden en servicebalies, verlichte verlichting, individuele wijnrekken, grote koelkasten, op maat gemaakte laden en wandkasten. Ze stralen een hoge levensstandaard uit en getuigen van goede smaak, vooral wanneer ze vervaardigd zijn met hoogwaardige, duurzame materialen.

Keukenopslag en -rekken kunnen het comfort van de culinaire zone verhogen en goed geplande kasten kunnen de ideale opbergruimte worden. In kleinere keukens kunnen hangende planken een zegen zijn, in grotere, open ruimten dienen ze de esthetiek van het totale ontwerp en kunnen ze goed worden gecombineerd met andere bijpassende inbouwarmaturen.

De keukenkast met open vakken zorgt voor een stijlvolle inrichting, maar ook voor functie en doelgerichtheid. Servies, glaswerk, verse kruiden en kookgerei kunnen allemaal worden ondergebracht en gemakkelijk worden bereikt. Zelfs kleinere elektrische apparaten passen in de vakken van de keukenkast en zijn niet verstopt in de diepte van laden en kasten, maar stimuleren creativiteit en receptideeën.

De verschillende soorten open kasten in de keuken:

Op maat gemaakte keukenkasten kunnen op vele manieren worden gebruikt en met veel verschillende functies worden ontworpen. Populaire opties zijn onder meer op maat gemaakte keukenkasten die vrij tegen de muur staan. Wijnkasten op maat bieden ook optimale opslagruimte om een mooie collectie te presenteren en gepersonaliseerde hangende wandkasten kunnen worden ontworpen in combinatie met andere keuken meubels om een algemeen visueel motief te creëren waarmee u indruk maakt op uw gasten en bezoekers.

Vaste en ingebouwde open kasten:

Inbouwkasten op maat zijn een praktische oplossing voor de keuken omdat ze op maat kunnen worden ontworpen om perfect in elke ruimte te passen. Schuine plafonds, hoeken, ramen en bestaande keukenapparatuur vormen geen belemmering, maar kunnen worden geïntegreerd in de visuele cofiguratie van een individuele inbouwkeukenkast. De vakken van elke inbouwkeukenkast kunnen, afhankelijk van uw opbergbehoeften, worden voorzien van open fronten en een achterwand of van laden of deuren. Een gevarieerd ontwerp met vakken en laden maakt het gemakkelijker om zichtbaar serviesgoed te sorteren en keukengerei op te bergen.

Wijnrekken:

Het wijnrek is een decoratief opbergrek voor wijnflessen en voelt zich even goed thuis in uw keuken als in de woonkamer of de kelder. De vakken kunnen worden ontworpen met afgeronde kasten voor de flessen en combineren het klassieke met het moderne in een elegant staand ontwerp. Er is een trend naar wijnrekken met ruitvormige compartimenten waarin meerdere flessen verticaal kunnen worden opgeborgen volgens jaargang en regio. Een gepersonaliseerd wijnrek staat voor een nette, opgeruimde opslagoplossing en garandeert tegelijkertijd een hoge stabiliteit en veiligheid.

Hangende planken:

In de moderne keuken is een op maat gemaakte hangkast zowel een decoratief als een praktisch opbergartikel en wordt gekenmerkt door zijn ruimtebesparende kwaliteiten. Direct aan de muur geïnstalleerd, opent het meubel aan één kant en kan het verschillende compartimenten herbergen die een schat aan opbergruimte bieden. Een pannenset met potten en pannen kan eronder worden geplaatst met behulp van extra haken. Ook spatels, pollepels, gardes en ander keukengerei kunnen hier worden opgehangen. Ook de combinatie van losse hangkasten met een kruidenrek geeft functionaliteit aan uw keukeninrichting.

De beste ideeën voor de kast in de keuken:

Koken kan zeer de moeite waard zijn, vooral in een goed geplande en visueel aantrekkelijke keuken. Een open keukenkast kan zowel decoratief als functioneel zijn. Een open keukenkast zorgt ervoor dat uw serviesgoed en kookgerei georganiseerd maar altijd binnen handbereik zijn. Borden, glazen, kopjes en schalen zien er op hun plaats net zo aantrekkelijk uit als keukengadgets, flessen, kookboeken, kruidenpotjes en andere ingrediënten en boodschappen. Met alles binnen handbereik voelt u een golf van creativiteit die u in staat stelt heerlijk te koken!

Keukenkasten op maat met Pickawood België:

Kasten op maat kunnen op verschillende manieren worden geconfigureerd met behulp van onze dynamische online configurator. Duurzame materialen vullen de geometrie en de constructie aan en het is mogelijk om brede modellen te creëren met veel vakken die een hele muur beslaan of om een smalle inbouwkast te maken om kleinere ruimtes te optimaliseren.
De grootte van de vakken is vrij te bepalen, evenals de kleuren en afwerkingen. Een strak ontwerp in een witte of grijze afwerking laat de inhoud van de kast in het oog springen, terwijl meer kleurrijke alternatieven kunnen worden gepland die passen bij uw bestaande keukeninrichting.U kunt ook de afmetingen bepalen, het aantal vakken en of u deuren en laden wilt. Bij Pickawood België kan de keukenkast worden gepland tot een hoogte van 3 meter en een breedte tot 6 meter. Met onze gratis één-op-één consulten kunnen onze gespecialiseerde meubeladviseurs ook ontwerpsuggesties en grenzeloze inspiratie bieden.

Waarvoor dienen hoogwaardige keukenkasten?

Het veelzijdige ontwerp van een keukenkast maakt veelzijdig gebruik en integratie in de keukenuitrusting mogelijk. Een keukenkast bestaat uit verschillende planken en vakken, kan met of zonder deuren worden opgesteld en wordt gebruikt om gerechten, kruiden, voedsel, kookboeken en keukengerei op te bergen. Wand- en staande kasten zijn populair. Deze laatste kunnen een hele muur versieren en vormen een aanvulling op de klassieke keukenkasten.

Van welke materialen zijn keukenkasten gemaakt?

Ook een moderne keuken wordt gekenmerkt door meubels die gezelligheid en welzijn creëren. De keukenkast is daar één van en werkt het best met duurzame en veerkrachtige materialen zoals massief hout. Natuurlijk hout ziet er net zo elegant uit als gekleurd gelakt hout. Massief hout maakt ook de opslag van zware voorwerpen mogelijk. Het is bijzonder robuust en stabiel.

Hoe bevestig je een keukenkast aan de muur?

Individuele wandrekken kunnen in de keuken worden geïnstalleerd met behulp van stevig bevestigde beugels en pluggen. Als de keukenkast bestemd is om zwaar te worden belast, wordt aanbevolen deze rechtstreeks op de muurbalk te monteren. Controleer vooraf de uitlijning met een waterpas, markeer de posities voor de schroeven en deuvels met een potlood en boor de gaten op de gemarkeerde punten. Spaanplaat- en houtschroeven zijn uitstekend geschikt voor een maximale draagkracht.

Op welke hoogte moet de keukenkast aan de muur worden bevestigd?

Hangende planken zijn praktisch, chic en ruimtebesparend. U kunt ze het beste op een zodanige hoogte hangen dat gerechten en kookgerei gemakkelijk toegankelijk zijn. Keukenkasten boven het werkblad zijn uitstekend, waarbij een afstand van ongeveer 50 cm een goede richthoogte is om comfortabel te kunnen werken en koken.

Waarom is een op maat gemaakte keukenkast de betere keuze?

Keukens zijn zelden uniform ontworpen en uitgerust, zodat op maat gemaakte keukenkasten praktisch maatwerk bieden. De meubels kunnen worden ontworpen voor meer flexibiliteit en kunnen worden afgestemd op uw individuele behoeften. De afmetingen kunnen worden aangepast aan uw ruimtelijke eisen en u kunt open kasten en compartimenten plannen om aan uw specifieke opslagbehoeften te voldoen.

Vragen? Neem contact met ons op.