category header background

Wijnrekken op maat

Configureer uw eigen wijnrek in onze eenvoudige 3D-planner of laat u inspireren door onze geprefabriceerde ontwerpen.

ic_service_delivery

Gratis levering in NL

ic_service_montage

Gebruiksvriendelijke
montage

"Berg uw wijncollectie op met onze hoogwaardige maatwerkrekken. Elk wijnrek wordt individueel gemaakt en afgestemd op uw wensen."

tim-round

Tim Ehling
Oprichter

Ontdek onze verleidelijke collectie wijnrekken

Ontdek onze unieke meubels op maat

Wat onze klanten zeggen over hun open kasten...

Al vele jaren hebben wij bij Pickawood België een gerenommeerde reputatie opgebouwd door onze klanten te voorzien van de ontwerpinstrumenten om gepersonaliseerde meubelstukken te creëren vanuit het comfort van hun eigen huis. Door middel van innovatieve technologieën en een uitstekende klantenservice helpen wij om op maat gemaakte meubelproducten van topkwaliteit te produceren. Meer dan 35.000 tevreden klanten hebben hun vertrouwen gesteld in onze ongeëvenaarde kwaliteit. Lees onze beoordelingen en begin vandaag nog uw eigen designreis met ons!

Verdere diensten

Upload een schets
Upload een schets

Upload een afbeelding van uw ontwerpidee en ontvang een gratis offerte

Verzending
Verzending

Efficiënte levering in heel Europa

Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen

Betaling
Betaling

Veilige betalingsmogelijkheden zoals Paypal, AmazonPay, Creditcard en meer.

Speciale verzoeken
Speciale verzoeken

Wij bieden oplossingen op maat voor (bijna) elk verzoek

Meet + Pas garantie
Meet + Pas garantie

Elke bestelling is beveiligd tegen meetfouten.

Wijnrekken op maat

Een wijnrek van Pickawood België is een stijlvolle manier om uw gewaardeerde wijncollectie op te bergen. Met onze online configurator kunt u de hoogte van elke afzonderlijke plankzuil aanpassen aan uw individuele behoeften, of u kunt nu een van onze spannende geprefabriceerde ontwerpen kiezen. Onze gespecialiseerde meubeladviseurs helpen u graag om vandaag nog uw maatwerk te plannen.

Ontwerp uw wijnrek op maat

De 3 eenvoudige stappen

Stel de afmetingen in

Om uw wijncollectie een plaats te geven, bieden wij wijnrekken tot 3 meter hoog en tot 6 meter breed.

Kies uw materialen

Wilt u een wijnrek van modern multiplex? Of geeft u de voorkeur aan een stijlvolle, klassieke walnootafwerking? De keuze is aan u met 11 soorten massief hout en 6 extra materialen in de aanbieding.

Extra functies toevoegen

U kunt uw aangepaste wijnrek voorzien van fronten of een opengewerkte kast plannen. U hebt vele opties in stap 7 van de configurator. Tot slot voegt u extra inrichtingen toe, zoals achterwandpanelen of plintuitsparingen.

Onze populaire wijnrekken

Ontdek meer open kasten

Unieke wijnrekken op maat

Wijnliefhebbers kennen het probleem: je wilt je favoriete wijnen goed en veilig bewaren, maar je hebt niet het juiste wijnrek. Er is een enorm aanbod van verschillende wijnrekken op de markt, maar je weet gewoon niet welke de juiste is. Met Pickawood België kunt u in een paar klikken uw rek op maat krijgen. U kunt bij ons uw eigen hoogwaardige wijnrek samenstellen, dat voldoende ruimte biedt voor flessen, kratten en accessoires, individueel en op de millimeter nauwkeurig. Onze innovatieve online configurator helpt u om al uw wensen uit te voeren - heel eenvoudig en snel. Met een wijnrek van Pickawood België kunt u uw beste wijnen bijzonder stijlvol opbergen. Bovendien heeft u alle flessen altijd bij de hand en kunt u uw gasten zonder stress verwennen. Wij bieden u de mogelijkheid om rekken te plannen voor de studeerkamer of de keuken, de berging of de woonkamer en nog veel meer, die zowel flessen als kisten voldoende ruimte bieden. Als uw wijnrek ook plaats moet bieden aan wijnkisten, plant u gewoon grotere vakken. Bovendien is het mogelijk om deuren en laden aan uw wijnkast toe te voegen. Ook als u het wijnrek niet in de kelder maar in uw eigen appartement wilt plaatsen, vindt u bij ons wat u zoekt. Want Pickawood België biedt een grote keuze aan houtdecors en kleuren voor uw wijnrek. Uw speciaal ontworpen rek is niet alleen een praktische hulp voor het dagelijks leven en speciale gelegenheden, maar past ook perfect in uw woonomgeving. Wij bezorgen uw op maat gemaakte wijnrek gratis bij u thuis. Weet u nog niet zeker welk materiaal of welke afmetingen uw wijnrek moet hebben? Neem dan vandaag nog contact met ons op! Wij helpen u graag met al uw vragen over het configureren van uw individuele rek.

Hoe stel ik mijn individuele wijnrek samen met de online configurator?

Bouw het wijnrek dat u nodig hebt. U hoeft alleen de gewenste afmetingen, het materiaal en het aantal kolommen en vakken in te voeren in onze configurator. Vervolgens bepaalt u welke kleur en of en hoeveel deuren en laden uw wijnrek moet hebben. Bovendien heeft u bij Pickawood België de keuze uit diverse extra opties. Met verschillende kleuren achterwand kunt u uw rek afstemmen op de inrichtingsstijl van uw huis. Dankzij een individueel gedefinieerde rij gaten kunt u de positie van de afzonderlijke planken flexibel aanpassen aan uw behoeften. Zodat de plank direct tegen de muur kan rusten, bieden wij u ook de mogelijkheid om een plintuitsparing aan te brengen. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om uw wijnrek als hangrek te bestellen.

Hoe weet ik welke afmetingen mijn wijnrek moet hebben?

Het leuke van ons aanbod: Uw wijnrek op maat is uiterst flexibel en veranderbaar. Zo kunt u uw open kast niet alleen voor het bewaren van flessen inrichten, maar ook gericht op grote wijnkisten. Alleen u beslist of u de flessen op het rek wilt plaatsen of leggen. Ga dus naar binnen en bedenk hoe u uw schap wilt gebruiken. Is het voor u bijvoorbeeld belangrijk dat u de planken kunt verstellen, zodat u op elk moment de opslag van de flessen kunt veranderen? Dan moet u een rij gaten selecteren onder het tabblad "Extra opties" in de configurator. Wilt u geen afzonderlijke flessen op het schap bewaren, maar hele wijnkisten? Stem dan uw rekken en de grootte van de vakken en kolommen af op de grootte van de kisten. Als u ook ruimte nodig hebt voor kurkentrekkers en andere wijnaccessoires, kunt u overwegen een lade te installeren.

Hangend of staand wijnrek?

Breed of smal, als staand of hangend element - wijnrekken zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Voordat u begint met het plannen van uw wijnrek, moet u daarom duidelijk weten welk type wijnrek u in gedachten heeft. Of het een staand of hangend rek moet zijn, hangt ook af van de locatie en de beschikbare ruimte. Als er voldoende ruimte is, is het de moeite waard om een brede plank te nemen die in de loop der tijd kan worden uitgebreid. Als er weinig ruimte is, volstaan hangende wandplanken, die ook als decoratief element kunnen worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen van een houten wijnrek?

Omdat het natuurlijke materiaal als bijzonder decoratief wordt beschouwd, zijn veel wijnrekken van hout. Het voordeel van houten rekken is niet alleen hun bijzondere charme, maar ook hun natuurlijkheid. Het gebruikte hout is afkomstig uit duurzame bosbouw in Europa. In de regel worden houten wijnrekken gemaakt van massief eikenhout of berkenhout. Bij Pickawood België heeft u de keuze uit verschillende massieve houtsoorten, echt houtfineer, multiplex en MDF (gelakt of gecoat). Bovendien bieden wij u eersteklas decors in talrijke kleuren.

Voert Pickawood België speciale verzoeken uit?

Individualiteit is ons handelsmerk. Wij ontwikkelen voortdurend onze intuïtieve 3D-configurator. Toch is het mogelijk dat u uw speciale wens niet in de configurator kunt realiseren. Als ervaren online timmerman kunnen wij bijna elke extra wens produceren. Afhankelijk van de omvang van de wensen is het raadzaam om voor de aankoop met onze ervaren collega's te spreken over het inrichtingsadvies. Wij adviseren u graag snel, gratis en vrijblijvend.

Welke locaties zijn geschikt voor wijnrekken?

Als u overweegt een wijnrek te kopen, moet u nadenken over de plaats van het rek. Het is belangrijk om de gekozen ruimte zorgvuldig op te meten en aan de hand van de betreffende afmetingen uw eigen gewenste rek te zoeken. Veel mensen bewaren hun wijn in de kelder vanwege de algemene veronderstelling dat wijn koel moet worden bewaard. Voorzichtigheid is hier echter geboden: Wijnliefhebbers die iets goeds voor hun wijn willen doen, moeten nadenken over kamertemperatuur en luchtvochtigheid. Want afhankelijk van het soort wijn moet je afwegen of de edele druppel in de kelder wel in goede handen is. Veel kelders hebben wisselende temperaturen en vochtigheidsniveaus, waardoor dit deel van het huis, niet de beste plaats is om het te bewaren. Alternatieven zijn bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken: Daar kunnen de wijnflessen optimaal gepresenteerd worden in een mooi wijnrek. Voor wie graag met wijn kookt, biedt de keuken bovendien het voordeel dat de flessen altijd bij de hand zijn. Maar ook in de woonkamer en keuken geldt hetzelfde: Let op schommelingen in temperatuur en vochtigheid. Ongeacht de locatie is een temperatuurregeling de beste manier om optimale bewaarcondities voor wijn te creëren.

Vragen? Neem contact met ons op.