category header background

Massief houten kasten

Laat u inspireren door onze ontwerpen of creëer uw op maat gemaakte massief houten kast in onze 3D-configurator.

ic_service_woodsample

Kies uw favoriete materiaal
uit 11 soorten massief hout

ic_service_sustainability

Massief houten kasten uit
duurzame bosbouw

"Ontdek onze exclusieve meubels op maat. Wij gebruiken alleen hout uit duurzame bosbouw voor onze massief houten kasten."

tim-round

Tim Ehling
Oprichter

Geniet van onze op maat gemaakte massief houten kasten

Geniet van de massief houten kasten die we voor onze klanten hebben gemaakt

Verfijnd meubilair met uitstekende beoordelingen

Tevreden klanten zijn onze hoogste prioriteit en daarom streven wij er voortdurend naar onze diensten, producten en processen te verbeteren. Wij zijn er om al uw vragen te beantwoorden betreffende constructie, technische ondersteuning en levering.

Verdere diensten

Upload een schets
Upload een schets

Upload een afbeelding van uw ontwerpidee en ontvang een gratis offerte

Verzending
Verzending

Efficiënte levering in heel Europa

Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen

Betaling
Betaling

Veilige betalingsmogelijkheden zoals Paypal, AmazonPay, Creditcard en meer.

Speciale verzoeken
Speciale verzoeken

Wij bieden oplossingen op maat voor (bijna) elk verzoek

Meet + Pas garantie
Meet + Pas garantie

Elke bestelling is beveiligd tegen meetfouten.

Massief houten kasten op maat

Ontwerp uw persoonlijke massief houten kasten online bij Pickawood België. In onze gebruiksvriendelijke online configurator kunt u een stellingkast ontwerpen uit onze eersteklas massieve houtsoorten, waaronder eiken, beuken, grenen, elzen of walnoot, en volledig volgens uw individuele wensen. Bij vragen over uw planning staan onze deskundige meubeladviseurs altijd klaar met deskundig advies. Naast diverse op maat gemaakte stellingkasten vervaardigen wij voor u ook op maat gemaakte dressoirs, kasten en tafels. We hebben ook een breed scala aan vooraf ontworpen producten om u te inspireren. U kunt deze mooie producten verder op maat maken of direct online kopen.

Ontwerp uw massief houten kasten

De 3 eenvoudige stappen

Selecteer de metingen

U kunt uw massief houten rekken configureren tot een hoogte van 3 meter en een breedte van 6 meter.

Kies uw type massief hout

Kies het gewenste materiaal uit 11 soorten massief hout.

Ontwerp de fronten en de compartimenten

Ontwerp uw massief houten kast eenvoudig online en voeg deuren en laden toe aan uw bestelling.

Onze populaire massief houten kasten

Ontdek meer open kasten

Op maat gemaakte massief houten kasten: uw droommeubel met onze hoogwaardige materialen

Haal de natuur in huis met massief houten kasten van Pickawood België. Massief houten meubels creëren een gevoel van harmonie in elk interieur. Dit geldt net zo goed voor woningen in landelijke stijl als voor moderne instellingen in stedelijke omgevingen. Onze op maat gemaakte meubels vullen het bestaande interieur in de woonkamer, slaapkamer en studeerkamer op een voordelige manier aan. Massief houten planken van Pickawood België zien er niet alleen huiselijk uit, ze drukken ook individualiteit en een hoog kwaliteitsgevoel uit. Terwijl goedkope, in massa geproduceerde meubels soms hun grenzen bereiken als het gaat om het dragen van een zware last, is dit niet het geval met onze op maat gemaakte producten. Ze zijn zelfs bestand tegen zware verzamelingen boeken en platen en de planken buigen of breken ook na lange tijd niet. De massief houten constructie draagt aanzienlijk bij tot de hoge stabiliteit.

Wij vervaardigen elk houten opbergmeubel individueel volgens uw wensen. Laat u inspireren door onze meubelcollectie en geniet van onze premim producten. Als een houten kast is wat u wenst, laat ons u dan helpen om uw visie tot leven te brengen. Al uw ontwerpideeën kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd door gebruik te maken van onze dynamische online configurator. Onze op maat gemaakte open kasten bieden een waardevolle opslagoplossing. In de talrijke vakken, waarvan u het aantal en de grootte kunt bepalen, kunnen al uw bezittingen worden opgeborgen. Of het nu gaat om dossiers, dvd's, decoratieve beeldjes of potplanten: alles kan moeiteloos en veilig worden opgeborgen. Onze open massief houten kasten kunnen worden gebruikt als roomdivider, zodat al uw spullen aan beide kanten goed bereikbaar zijn. U kunt kiezen uit vele extra opties. Voorzie uw massief houten kasten bijvoorbeeld van uitsparingen om een plint te overschrijden, zodat uw open kasten vlak tegen een muur staan. Rust de op maat gemaakte schappenkast uit met een achterwand, laden, deuren en andere extra's. U kunt zelfs invloed uitoefenen op details zoals het ontwerp van de handgrepen.

Wij bieden onze massieve planken aan in 11 houtsoorten en diverse olieafwerkingen. Wij bereiken deze brede selectie door samen te werken met deskundige timmerlieden en schrijnwerkers. Al het door Pickawood België en zijn partnerbedrijven verwerkte hout komt uit Europa en voldoet aan de relevante duurzaamheidsvoorschriften. Stel nu een plank van massief hout op maat samen. Van de buitenafmetingen tot de handgrepen, er zijn geen grenzen aan uw mogelijkheden om deze aan te passen. Onze configurator leidt u stap voor stap door ons planningsproces. Als u er om welke reden dan ook niet uitkomt, helpt ons team van gespecialiseerde meubeladviseurs u graag bij uw planning.

Verbeteren massief houten meubelen het binnenklimaat?

Omdat hout zich aanpast aan de luchtvochtigheid in de omgeving, neemt het water op in vochtige ruimtes en geeft het vocht af in droge ruimtes. Hout heeft dus een regulerende werking op de luchtvochtigheid in de ruimte en zorgt voor een aangenaam ruimteklimaat.

Welke houtolie gebruikt u?

Wij behandelen onze massieve houtsoorten uitsluitend met de gecertificeerde olie van de firma Biofa. De olie geeft het hout een bijzonder diepe kleur en beschermt het tegelijkertijd tegen krassen en beschadigingen.

Waarop moet ik letten bij deuren van massief hout?

Bestelt u rekken met deuren van massief hout, dan worden in de deuren kleine latjes van ongeveer 2 cm diepte aangebracht. Deze strips zorgen ervoor dat de deuren niet kromtrekken. Bij gelijmde deuren is dit niet nodig.

Welke soorten massief hout zijn beschikbaar voor meubelplanning?

Bij Pickawood België kunt u tijdens uw meubelplanning op maat kiezen uit 11 verschillende soorten massief hout, waaronder:

  • Eik
  • Beuken
  • Beukenhout
  • Pine
  • Elzen
  • As
  • Kers
  • Walnoot
  • Maple

Kan een massief achterwandpaneel voor open kasten van massief hout worden gemaakt?

Standaard kunt u in stap 8 van onze configurator kiezen voor hardboard (HDF) van 3 mm dik. Maar wij kunnen natuurlijk ook een massieve achterwand voor uw meubelstuk maken, passend bij uw massief houten planken. Voor informatie over de kosten kunt u contact opnemen met ons team van gespecialiseerde meubeladviseurs.

Kan een deur over meerdere compartimenten worden gepland?

In stap 7 van onze online configurator kunt u een deur over meerdere compartimenten plannen. Klik hiervoor op het eerste compartiment waarin de deur moet beginnen en houd vervolgens de linkerkant van de muis ingedrukt tot u het compartiment bereikt waarin de deur moet eindigen. Rechts in de configurator ziet u nu alle mogelijkheden voor fronten zoals draaideuren, vouwdeuren en normale deuren. Ons gespecialiseerde meubeladviesteam helpt u graag verder als u problemen heeft.

Zijn kabeluitsparingen mogelijk met Pickawood België?

Ja, wij kunnen voor u kabeluitsparingen maken in uw massief houten open kasten, zowel met als zonder deksel. Hiervoor hebben wij een eenvoudige schets nodig met advies over de exacte positie van de uitsparing en de exacte afmetingen. Stuur ons dit gerust per e-mail.

Wanneer moet een open kast op maat aan de muur worden bevestigd?

Wij raden u aan uw massief houten open kasten altijd aan de muur te bevestigen. Wij voegen de bijpassende beugels bij uw bestelling.

Vragen? Neem contact met ons op.