category header background

Bibliotheekkasten op maat

Ontwerp uw bibliotheekkast in onze 3D-configurator of shop onze ontwerpen op maat.

ic_service_woodsample

Duurzame materialen
voor uw bibliotheekkast

ic_service_ruler

Tot 6 m breed en
3 m hoog plan

"Met een bibliotheekkast op maat kunt u uw boekencollectie perfect etaleren. Wij van Pickawood België produceren bibliotheekkasten individueel volgens uw behoeften en wensen."

tim-round

Tim Ehling
Oprichter

Onze populaire bibliotheekkast ontwerpen aanpassen

Uw aangepaste bibliotheekkast configureren

De 3 eenvoudige stappen

Kies afmetingen en materiaal

Ontwerp uw bibliotheekkast tot een breedte van 6 meter en een hoogte van 3 meter en kies het gewenste materiaal uit 11 soorten massief hout en 6 aanvullende materialen.

Ontwerp uw bibliotheekkast

Kies het kolomnummer en de indeling van uw vakken en voeg verschillende deuren en laden toe aan uw bibliotheekkast.

Bestel uw bibliotheekkast online

Voeg uw bibliotheekkast toe aan de winkelwagen en bestel uw meubels op maat met een paar eenvoudige klikken.

Kies uit onze prachtig ontworpen bibliotheekkasten

Verdere diensten

Upload een schets
Upload een schets

Upload een afbeelding van uw ontwerpidee en ontvang een gratis offerte

Verzending
Verzending

Efficiënte levering in heel Europa

Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen

Betaling
Betaling

Veilige betalingsmogelijkheden zoals Paypal, AmazonPay, Creditcard en meer.

Speciale verzoeken
Speciale verzoeken

Wij bieden oplossingen op maat voor (bijna) elk verzoek

Meet + Pas garantie
Meet + Pas garantie

Elke bestelling is beveiligd tegen meetfouten.

Bibliotheekkasten op maat

Met onze dynamische online configurator hoeft uw bibliotheek op maat geen droom te blijven. U kunt uw bibliotheekkasten op maat plannen en laten vervaardigen uit hoogwaardig massief hout, zoals eiken, beuken of elzen, maar ook uit duurzaam MDF of multiplex. U bepaalt het materiaal, de afmetingen en de indeling van uw nieuwe bibliotheek op maat. Als u ondersteuning nodig heeft bij de planning en professionele tips, adviseren onze gespecialiseerde inrichtingsadviseurs u graag gratis.

Geniet van onze bibliotheekkasten op maat in onze klantengalerij

De beste beoordelingen voor verfijnde meubels

Een persoonlijke service die inspeelt op de behoeften van onze klanten is onze belangrijkste prioriteit. Daarom kunt u erop vertrouwen dat onze ervaren gespecialiseerde meubeladviseurs u op elk gebied diepgaande kennis en deskundig advies geven. Al meer dan 35.000 klanten hebben hun vertrouwen gesteld in onze bewezen kwaliteit.

Ontdek meer open kasten

Bibliotheekkasten op maat: Bestel vandaag nog online bij Pickawood België

Bent u op zoek naar een bibliotheekkast op maat? Overtuig uzelf van de Pickawood België kwaliteit met onze combinatie van design en functionaliteit en plan vandaag nog online een bibliotheekkast op maat voor uw woonkamer, slaapkamer of werkkamer! Kies uit een reeks hoogwaardige materialen, waaronder onze massieve houtsoorten zoals notenhout, berkenhout of eikenhout. Uw op maat gemaakte meubels zullen uiterst veelzijdig zijn en er fantastisch uitzien, waar ze ook staan in uw huis. Onze kasten bieden u veel ruimte om uw boeken, fotoalbums of andere voorwerpen comfortabel op te bergen. Als een klassieke bibliotheekkast te gewoon is voor u, houdt u misschien van een gelaagde kast? Voor nog meer flexibiliteit met de kasten hebt u de mogelijkheid om een bevestigingsstrip met gaten toe te voegen, zodat u de kasten later opnieuw kunt indelen. En om ervoor te zorgen dat uw mooie meubel op maat ook direct tegen de muur kan staan, maken wij op verzoek graag een uitsparing voor uw plint. Onze timmerlieden gebruiken uitsluitend hout uit duurzame bosbouw om uw unieke bibliotheekkast op maat te produceren.

Hoe diep moet een bibliotheekkast zijn?

Een standaard paperback boek heeft een diepte van 12 cm, een naslagwerk is meestal 17 cm diep en een DIN A4 boek is 21 cm diep. Bij Pickawood België adviseren wij om uw bibliotheekkast 2 cm dieper te ontwerpen. Als u uw bibliotheekkast wilt ontwerpen met deuren of een achterwand, adviseren wij bij Pickawood België om uw bibliotheekkast in beide gevallen 2 cm dieper in te richten.

Van welke hoogte en breedte moet een bibliotheekkast verdeeld worden?

Een verdeling van boven- en onderpanelen en zijpanelen vindt plaats wanneer de volgende afmetingen worden overschreden: multiplex: 245 cm, massief hout: 300 cm, MDF/span/ echt houtfineer: 272 cm. De verdeling vindt plaats op basis van de maximale plaatafmetingen die in de handel verkrijgbaar zijn. Bespreek met uw meubeladviseur waar de verdeling gemaakt moet worden. Anders maken wij een verdeling die gunstig is voor het ontwerp.

Wanneer moet een bibliotheekkast op maat aan de muur worden bevestigd?

Wij adviseren u om uw bibliotheekkast altijd aan de muur te bevestigen. Wij voegen de juiste beugels bij uw bestelling.

Welke houtsoorten zijn bijzonder veerkrachtig?

Zowel onze massieve houtsoorten als ons multiplex zijn bijzonder veerkrachtige materialen en dus bijzonder geschikte materialen voor uw bibliotheekkast op maat.

Kan een bibliotheekkast worden voorzien van glazen deuren?

Ja, glazen deuren kunnen bij Pickawood België gemaakt worden voor bibliotheekkasten. Deze wens kan worden uitgevoerd in stap 7 van de configurator. Als u hierbij hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen met onze interieuradviseurs.

Kan een massieve achterwand worden besteld voor een bibliotheekkast op maat?

Standaard kunt u in stap 8 van onze configurator een hardboard van 3 mm dik selecteren. Wij kunnen ook een massief achterpaneel voor uw meubel produceren, passend bij uw massief houten bibliotheekkast. Voor informatie over de kosten kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Kunnen bibliotheekkasten ook als kamerscherm worden gebruikt?

In de configurator voor kasten op maat kunt u de optie voor een ruimteverdeler selecteren. Uw bibliotheekkast wordt dan zo vervaardigd dat beide zijden gelijk zijn en kan dan als ruimteverdeler worden gebruikt.

Vragen? Neem contact met ons op.